Walking the streets of London

Tjena Tjena!

Hemsidan har nu fått sig ett nytt ansikte. Lite fler bra funktioner och så enligt mina bloggvänner. Heja wordpress!

Just nu sitter jag på ett tåg från London till Weymouth där jag ska segla Världscup som börjar på måndag. Anlände igår kväll till London från Sicilien där jag har varit i några dagar. Min käre far gifte sig där med sin Lotta. Vackert och vamt! Kul att få lite tid med bröder och familj.

I vart fall när jag skulle ta mig från Sicilien igår så var mitt plan försenat ca 1,5 timmar. Vilket innebar att mitt byte i Dusseldorf skulle bli bra försenat och sen ankomsten till London.  Skulle varit i London 19.10 kom fram 20.30 och tåget till Weymouth gick 21.35 från Waterloo inne i stan. Tjat minst sagt! Missa tåget? Yees …

Vad gör man? Som heltidsseglare är man alltid på gränsen till konkurs och hotell eller hyra bil kändes sådär, i vilket fall som helst bestämde jag mig att ta mig in till London och försöka hitta något ställe att sova och ta tåget nästa morgon.  Värsta fall hade jag väl fått sova på en bänk med våtdräkten, då vill nog iaf ingen komma nära en!

På tåget in till London träffade jag på en snubbe som jobbade för tv3 Sverige. Engelsman dock men han hjälpte mig att försöka hitta något hostel  i stan. Ben som han heter sa ”Lad this is not your lucky day, it´s Friday night, finding a bed in central London not that easy mate”…  min enda tanke var “glasset är halvfullt, glasset är halvfullt inte halvtomt positive energy now..”

Efter mycket om och men lyckades vi hitta ett vid Piccadilly Circus, mitt i smeten, kanon, glaset helfullt! 300spänn och nära till Waterloo. Heja heja!

Efter tåget till Liverpool street åkte vi tunnelbanan till Piccadilly där skildes vi åt. Dönade upp, så otroligt mycket folk ute! Slingrade mig fram genom allt folk med seglingsbagen, svettig, trött och extremt hungrig! In på hostelet där det var ett ordentligt party, checkade in och sen in på rummet. Finally!

Träffade där en italienare, Mario, såg nästan ut som Super Mario på Nintendo spelen J. Mycket trevlig snubbe som kände till stan bra, hade tydligen bott där ett tag men numera bosatt i Rom. Nu när man ändå var i London kände jag för att leka lite turist och Mario var allt på den idén. Så efter en dusch och klockan var väl 23.30 drog vi ut på stan och käkade en något sen middag och satt och snacka någon timma, drog en promenad runt Piccadilly och sen hem för att sova.

Så allt löste sig bra tillslut. Nu sitter jag på tåget mot Weymouth efter en Englishbreakfast med scones, gröt och kaffe. Nice!

Nu när jag kommer fram till Weymouth så blir det packa upp båten få alla saker på plats och sen träning. Extremt sugen på att få komma ut och segla på de vatten där OS går om två år. Ska bli kul att få racea igen varit ett litet uppehåll sen i Juni så är taggad inför denna regattan!

Andy

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s