Äntligen värme!

Yees då va vi nere på GC. Kanon fint! Kom fram i onsdags eftermiddag lite smått sleeten efter 7 timmar flyg från gbg. Väl framme drog Väs, Cissi, jag och lill-Martin till hotellet. Eller hotell var kanske väl snällt sagt.. lägenhetsbyggnad snarare med en liten sliten lobby med bruna skinnsoffor, två hissar som knappt klarar tre gubbar, lägenheten i sig är helt klart över förväntan för 100spänn natten ändå. Luftig och stor altan, vi bor i ”the penthouse”(tycker vi). Efter tre dagar så har lägenheten ändå gått ganska felfri, slut på gasol imorse, varmvatten endast på onsdagkvällar, en kraschad TV och en trasig altan dörr. Vaktmästaren -”manana manana”…

Till lite mer seriösa ting och varför vi faktiskt är här nere. Fick packat ut våra båtar igår(torsdag) från containern som så planerat och fint stod och vänta på oss nere i hamnen. Efter lite båtmeck drog Väs och ja ut på vårt första varma pass på länge. Riktigt fint men mycket speciella och svåra förhållanden. Här börjar mer eller mindre passadvindarna och de blåser från NO. Detta gör att vi seglar i en ganska stor underliggande dyning som hela tiden rullar in från NO. Därpå kommer sedan den lokala vindriktningens vågor. Igår blåste det mellan 4-6M/s från N och vi fick kört ett 4,5 timmar långt pass först tillsammans med danskarna sen med master gubbar Peter, Martin och lill-Martin sedan kom våran enda junior Johan Christoffersson ut sista timman efter att ha flugit hela dagen. Blev ett långt pass och vi kom inseglande när mörket la sig och konkurrenterna satt och käka middag i restaurangen tyckte kanske vi var väl ambitiösa..Rockstars e vi 1-0 Sverige inför regattan!

Ssvårt att hålla bra driv i båten i dessa förhållanden med tanke på att vi kört plattvatten och häng hela hösten utanför Långedrag. Efter närmare eftersnack på kvällen, tankar och idéer fick vi bra driv i sulorna idag. Idag blev det ett långt 5h pass med danskarna sen ett lätt pass på gymmet. Nu sitter vi alla vi här alla tre room-mates, Väs, ja och Johan med varsin dator och hörlurar i öronen, skriver på varsin blogg och bara tänker på sängen som väntar..

Imorgon är det träning igen.. Vi har haft lite halvbra koll på läget vi trodde regattan började imorgon men till vår positiva överraskning börjar den på söndag, gött en dags träning till. Tack lill-Martin som har koll;)

lite goa bilder kommer imorgon..!

 

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s