Balans, kvick, fokus och en laddning Enervit!

Träningsveckan med Danskarna går mot sitt slut, endast två dagar kvar. Det har varit riktigt givande träning med Anders Nyholm som aldrig ger sig eller är till 100% nöjd med vår segling. Vi har haft mycket fokus på slag, gippar, läns och en del hängteknik.

För min egen del har fokus legat på just slag och läns som jag tidigare skrev om där jag känner en klar förbättring framförallt på läns. Här nere på Gran Canaria är det otroligt svårseglat med mycket stora vindskift med underliggande dyning och små vågor som vrider och vänder på sig, känns det som.. 😛
Ena stunden vågen rakt i sidan sedan snett framifrån så länsarna har varit knepiga.. Rytmen och placering gentemot vind och vågor har därför blivit avgörande för hur snabbt man seglar och självklart tekniken i surf och när man skall få surf. Svårt men är på god väg framåt.

Anders har filmat mycket varje dag vilket har gett kvitto på saker som man tror gjort bra, vilket ibland har varit bra men också vissa gånger har man haft helt fel..! Slag i lättvind är något som man kan tjäna otroligt mycket meter på vilket jag ibland glömmer av. Att få till ”glid” i slagen för att komma högre upp i banan på plattvatten medan kvickare explosivare slag i mer krabbsjö. Ibland blir det bara ett moment som man inte gör så genomtänkt men efter flera race i lättvind nu de här dagarna så har slagen fått otroligt mycket mer betydelse än tidigare.
Kryssfart och teknik där min styrka ligger har varit god men inte till 100%. Igår hade vi häng men kände inget direkt gött tryck i grejorna. När vi kom som man alltid gör med Laserns grymma kvalité, not, kollade jag mina master, hej hallå tokböjd undermast. Detta gör att skotningen block i block blir kortare. Idag ny undermast, rak sådan, helt klart mer tryck i grejerna. Skönt att problemet låg där och inte i seglaren..hehe..

Allt som allt så är vi ett gött gäng Väs, jag och danskarna. Bra träningsgrupp och med Anders i spetsen så hoppas jag att vi kommer kunna träna vidare tillsammans mer under året efter våra Gran Canaria turer.
Masterligan plus två juniorerna är också nere och livar upp stämning både på land och vattnet när vi i slutet av passen kör race! Johan och Niklas sköter sig utmärkt med matlagning och diskning, vi har alla varit juniorer men det är den naturliga vägen mates!
Nu ligger vi i våra sängar med ipluggade hörlurar med musik på högsta nivå mätta efter dagens middag signerad av Martin Hållsten, Paella Especial! Kanon! Väs och jag har även prövat lite Enervit produkter som har varit helt fantastiska, tack Enervit! http://www.enervit.se R2 räddar våra muskler!

Väs the one and only

Blött och trött efter häng…

Harstart i lä!

Danskarna Magnus o Torbjörn

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s