Hyeres, race eller inte?

Nu nere på varmare breddgrader.. Trots det verkar det som GBG fått sig försmak av sommarvärmen, jaja lite färg ska la ni också få som inte seglare och är bruna året runt..

Jag tillsammans med Anders Karlsson kom ner till Hyeres i tisdags natt efter 220mils bilkörning med släp och hela kittet. Vi bor tillsammans med ett riktigt radarpar, Johan Molund och Mattias Rahm som gör lite utav en comeback vi får ser vart det bär av, Matte såg riktigt stabil ut i trapetsen när de blåste förbi mig på kryssen i sin 470! Johan finlirade på rodret..!Man kan lugnt säga att vi som är 21 år plus minus några år har mycket roligt kvar. Dessa två pappor, Molund och Rahm drar den ena historien efter den andra om kvällarna. ”Men du Matte, 96 då var det inte alls så, eller vänta hur var det nu?”.. Det tar aldrig slut och det bästa är även om de är över 35 strecket så är det minst lika goa gubbar om inte mer än oss ibland. Segling är livet, it never ends! Än så länge Molund/Rahm 5 fyrar av 5!! Håll koll i resultaten..

Igår fick ut och kört ett gott pass 7-8 m utifrån med lite vågor, korta höga sådana. Vi körde fart samt harstartsrace med flera nationer. Kändes gott att få hänga ut efter den långa bilresan, få känna smaken av saltvatten och mjölksyrepump i låren.På kvällen körde jag cykelpass med cykelproffset Jeppe..

Idag vart det mye mye vind. I och med detta tog jag med Anders till det berömda Decathlon där hans decathlonoskuld togs! ca 600spänn, inte illa för sitt första besök men Johan Christoffersson toppar nog listan än tror jag iår. Imorgon är det sista möjliga träningsdagen innan regattan. Ska blåsa tokmycket imorgon också så vi får se hur dagen blir vi kommer dock spendera mycket tid hos race office.. Från början var både jag och Anders anmälda och klara för Världscup regattan här nere men för några veckor sedan fick vi besked om att det hade blivit för många anmälda och man blev då tvungen att skära ner på seglare, vilket aldrig bruka hända!  Våra (min och Anders) platser uteblev eftersom vi hade för lite världscup poäng. Så vi hade inte tänkt åka ner men nu fick vi en bra lösning med resa etc så vi är nere lite på chansning! Förhoppningsvis så dyker två platser upp och då kan vi vara med. Är extremt taggad på racing efter vinterns träning. Om inte det finns platser i Laser får man la gästa Finn klassen med Birgmark och gänget. Ska vara lättvind under regattan så det borde passa en 85,5kgs seglare som mig..!

Hur som helst så får vi tränat och seglat, i varmare vatten, det är viktigt!! Iallafall för den här själen.. Vi låter solen göra jobbet där hemma så när vi kommer hem 1e Maj kanske vattnet utanför Långedrag känns badvänligt..!

Imorgon håller vi tummarna om två platser! Annars får vi träna mer än de andra som ska köra!!

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s