Grand Prix Serien igång och båttester

I helgen hade vi vårt första GP och Olympic Class Regatta här hemma i Sverige och på mina hemmavatten utanför GKSS. Det var en kanon helg med riktigt gott sommarväder och mycket folk på regattan. Racing i helgen gick bra även om man aldrig är 100% nöjd. Jag höll mig jämn i poängen och blev 5a totalt av 46 startande. Kändes gott att ha bra speed och vägval framförallt under lördag/söndag i den lätta vinden.

Under veckan har vi kört på med träning här hemma och nu till helgen har vi vår andra GP regatta och Europa Cup i Moss, Norge. Hoppas på att hålla en hög lägsta nivå och snappa upp mig ett snäpp till.

Sedan jag kom hem från Frankrike har jag rannsakat mig själv och livet runtomkring. Jag vill bli bäst i det jag håller på med och jag vill kunna matcha mig med de allra bästa, inge snack, det är min vilja. Hur ska jag ta mig dit? Köra i ekorrhjulet med studier, 7-4 jobb eller följa hjärtat till 100% och segla ännu mer? Hjärtat vinner över hjärnan och jag kommer efter denna terminens slut att segla och inget annat. Det kommer vara i första prioritet oavsett vad som kommer ”i vägen”. Ska jag kunna lyckas Måste jag göra minst lika mycket som mina konkurrenter, finns inga genvägar, dags att snacka mindre och träna mer.

Veckan som gått har jag testat två andra OS-klasser, Finnjolle och 49er. Båda båtar var otroligt roliga att testa och anledningen till testerna vart för och känna efter om det är Lasern som är bäst för min seglings utveckling eller om det finns en annan klass som passar mig bättre. Vi får se hur detta kommer utveckla sig men jag kommer fortsätta testa lite vid sidan av Lasern efter EM för det är årets mål. Planen framöver är GP, Kieler Woche sedan EM. Spännande med nytt men Lasern ligger en varm i själen!

A

Rundning race 5 från helgen, 2a efter den första kryssen..!

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s