På plats i Helsingfors Finland för EM 2011

Japp då var det dags för årets stora mästerskap, EM. Iår går det igen i ett kallt land, Finland av alla ställen(Estland förra året). När jag tänker EM då tänker jag typ Portugal, Grekland eller något annat gött varmt ställe där man slipper kallt vatten, regn och rusk. Så var min första tanke men nu är jag ganska så nöjd, har varit 26-28 grader varje dag sol och hyggligt varmt i vattnet. Sen så förstår delar av folket vårt språk! Samt nära hem sen, Sjukt bra!
Jag och lill-Anders bor så kanon bra, Scandic Gran Marina, tack till Lotta på Scandic för bra logi! Frubbe buffe´, middag , gym och bastu! Fint att få bo i lite lyx och bara med en person istället för fem svettiga andra seglare, blir lätt lite immigt eller hur man ska förklara det.
Har hunnit köra två ok seglingspass, dock vaknade upp igår med halsont och helt borta, väck! Blev vila hela dagen. Vaknade upp piggare idag och halsen mådde ok. Fick mätt in båt och segel efter mycket om och men.. Det här med inmätning , Anders har gjort en ganska så utförlig förklaring på sin blogg men aa, att man ska behöva byta ut siffror o skit i seglet för att de diffar på bara några mm. Kom igen! Självklart var det en lite person med alldeles för hög pondus för sin storlek som tvingade både mig och Anders och klistra om våra segel. KUl! Where is karma when you need it? Vi har skött oss bra i det sista så vi vette fasen vad det är vi gjort, inte värda det för fem öre iallafall.
Jaja strunt i det vi lyckades bli godkända, ut och segla efteråt vilket var kanon och kroppen kändes ok efteråt med. Bra avslutning på dagen med lite lätt cykel på gymmet med stretching och sen middag.

Inför EM nu så känns det ganska så bra, om jag kollar bakåt på de regattor jag gjort så känns det som jag har trappat upp mig lite hela tiden. Avslutade i Kiel med att ta mig till Guldfinal och få till några race under regattan som ändå var Världscup. Positivt tecken på att jag seglar ”åt rätt håll”. Gäller bara att segla i nuet och bara fokusera på båten min, driva på hela tiden, leka med vågorna, vara på det hela tiden. Starta bra, upp med blicken, fokus.
Nu hoppas jag bara att min kroppen frisknar till helt under morgondagen innan söndag då EM börjar på riktigt med två race med start kl 11. Håll tummarna!! Updates kommer!

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s