Where is the doctor?

Ouy mate,

Nu är jag i Perth, Australien!! Regn, dimma, kyla och rusk har byts ut mot sol, härlig bris och värme. Livet är som det ska vara igen. Gott, back on track!! 🙂

Björn och jag kom ner i Lördags efter 24h resande blandat med sömn på helt oregelbundna tider och frukost till middag och tvärtom vid helt fel tillfällen. Väl framme drog vi runt stan efter mat och sedan ner mot vattnet där våra båtar skulle finnas vid någon utav segelklubbarna. Efter många om och men hittade vi vår trailer och våra båtar, kanon! Fick lastat av dem precis innan det hann bli allt för mörkt för sedan bege oss hem till huset som Björn bokat.

Igår och idag har det varit båtmeck för första gången för mig med min Finnjolle, har alltid undrat om folk meckar för att andra meckar eller för att man faktiskt behöver..letar fel liksom? Finn, 49ers och 470 verkar alltid ha ett ständigt meck och Björn har själv en skitstor verktygslåda.. Axelsson har typ några skruvmejslar,tejp och epoxy.. Räcker inte långt och jag är duktigt avundsjuk på Björns verktygslåda, när jag kommer ska jag gå till Biltema och köpa den största verktygslådan de har, ju större ju mer respekt!!

Båten har med ihopplock av verktyg då från andra… blivit någorlunda klar och idag seglade jag mitt första pass i Perth! Sån grym känsla att äntligen vara ute på havet och segla Finn. Har gått och visualiserat under hösten hur det skulle kännas, kunde inte bli en bättre  första dag. Körde fart tillsammans med Daniel och Finländaren Tapio vilket kändes bra. Sen joinade vi britterna, en dansk, sloven och holländare för racing. 10 båtar  var vi och vi körde på det område som vi kommer tävla på sen under VM. Blåst omkring 6-9 m/s idag från sydost så det var rätt krabbig sjö och rätt stora tryckskillnader. ”the doctor” som är sjöbrisen här nere har inte riktigt kommit igång än, alla går och väntar på att den skall komma, om några dagar så är den nog här.. kanske. Vi får se.

Racing idag gick bra, jag är kanon nöjd!! Seglade med 10 gubbar som alla är topp 15 i världen, drog in en sista plats i första racet, grattis till mig!! 🙂 Fick direkt kvitto att jag behöver träna mer, skönt..!! Sen 8a följt av en 6e plats. Helt klart en bra inledning av träningen här nere. Var rätt kul att få segla mot Ben Ainslie som vunnit OS i Finnjolle två gånger och ett antal VM.. hejohå!

Imorgon är det morgonträning, segling vid 13.oo med Björn och britterna för att sedan döda det sista på gymmet på kvällen . Så kommer det se ut i tre veckor framöver tills VM börjar och då kommer även min kära flickvän Madeleine och hennes kompis Sofia ner som stöd. Så är planen 🙂

Idag flyttade jag också ut från Björns hus som blev överbokat av en Österrikare med flickvän.. Men jag har haft en himla tur!! När vi packade av trailern i Lördags fick vi hjälp av en go gubbe som heter Bruce, han hjälpte oss med porten.. iaf, snackade lite gott med honom som man alltid gör och jag sa att jag letade boende eftersom tjejen kommer och så då va, så sa han, inga problem du kan bo hos mig!! Kanon, kom förbi och kolla.  Så nu bor jag hos Bruce som är själv seglare och bor 2 min från klubben, 5 min till mataffären och gymmet. Klockrent och billigt! Saker och ting löser sig ALLTID. På bästa tänkbara sätt.

Later and good night, A

 

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s