Söndagar ska man inte segla

Idag var det varit en mindre bra dag i paradiset. Vaknade upp pigg och alert och tänkte nu jävlar ska jag fixa grejer innan segling. Så jag käka en grym frukost hoppa på hojen cyklade milen till Boating Hardware i jakt efter nya prylar till båten och våtdräkts saker… kommer fram yees kl är 11 klockren timing på uret, rycker i handtaget till butiken… STÄNGT?! Nog för att det är laidback stil här i Australien och det verkar smittat av sig för jag hade ingen koll på att det var söndag och söndag som alla vet = stängt. 

Svettig och smått sur rullade jag ner mot klubben för att förbereda allt för dagen. Drar på mig grejerna och börjar hissa seglet och inser att jag inte dragit i alla trimtampar rätt.. jaha ner med seglet, fixa, upp igen, gött klart.. Kommer ur hamnen (som är en virvelvind hela vägen ut, totalt livsfarlig) skotar in, hänger, känner efter, känns gött, kör på lite, tittar upp mot seglet och ser jag att seglet är SÖNDER? Va f*n!! Våra läckra kevlar/kolfiber segel är inte sydda utan limmade, självklart hade jag koll på det.. Seglet har gått sönder i en skarvning längs akterliktet och ena lattfickan. 

Jaja vad ska man göra, in i hamen samma underbara rutt i virvelvind. Kommer in och möter Daniel som mekar sin båt, får lite hjälp med ett segelbyte. Hissar, sticker ut genom hamnen, skotar in, känner efter, känns ok, kör lite till, sen hör jag hur det brummar från seglet.. Jag kollar upp och ser att en latta åkt ur.. in igen av med seglet, STOP!! 

Efter andra gången in och besvär med dagens segling så insåg jag att jag säkert denna söndag skulle kunna bli nästa byte för en av Perths hajar, så jag packade ihop skrev en work lista för morgondagen. Så imorgon gäller det att få mitt enda hårdvindssegel fixat så jag på tisdag kan köra på för fullt igen samt fixa lite ny utrustning.. ”layday” blev istället ”workday” 🙂

Jaja man ska inte vara bitter detta kunde lika gärna hänt i någon Öststat där ingen bra service finns som i Fremantle vad gäller segling finns plus att det är inte kallt och inget regn så jag ska inte verka allt för bitter. 

Men en sak är klar, seglingen på söndagar, take it easy och se till och ha koll från och med nu Andy..!! 

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s