Notering

Nu är mitt första VM i Finnjolle över som även var den första tävlingen i min nya klass. Det har varit extremt tufft och mycket nytt att ta in varje dag. Man har liksom suttit med en lång lista av stora och små saker som behövs förbättras. I sin helhet har det gått bra! Till viss del är jag nöjd med resultatet jag gjorde även om det i enstaka race känts surt att man tappat placering på grund av att man inte riktigt lyckats segla båten som vill. Den styrde mig ibland men det ska bli ordning på det nu framöver. Jag måste få upp min ”boat handling” för då kan jag segla och göra bättre val, vilket kommer resultera i att min taktiska segling funkar till 100%. Nu blir jag lite låst när man i 10m/s ska försöka göra en karate gipp i 15 knop, väller vatten överallt och man har fem båtar kring sig som man vid en felmanövrerad gipp skulle kunna slå halvt ihjäl..!!

Start på VM

Vi var under hela regattan uppdelade i två grupper som sedan under finalerna blev vi placerade i Guld- eller Silver grupp beroende på resultat. Jag gick vidare till silver finalen där lyckades jag förbättra mina resultat varje race och sista dagen runda toppmärkena 7a och 8a. Det var en go känsla att segla ifrån fältet som seglat båten i minst tre år! Många tyckte att det var häpnadsväckande att jag lyckades prestera så pass bra efter faktiskt bara några veckor i båten, vilket jag måste se som ett mycket bra betyg!

Totalt 56a på VM. Nu kommer jag målmedvetet att fokusera på att träna hårt, förbättra svagheter, vara nyfiken på nya moment och hitta min egna ”stil”. Jag har alltid haft Finnjollen i mina tankar och det är för första gången under min seglingskarriär som jag känner mig helt hemma. Jag är väldigt nöjd över att har gjort denna vändning såhär tätt inpå OS 2012 men motivationen har aldrig varit så bra som nu.

Igår såg vi på medalracen där de topp 10 avgjorde medaljstriden. Det var riktigt kul att se och under hela racet ryckte det i kroppen för man ville vara där själv!! Världsmästare blev britten Giles Scott, 2a PJ från Holland och 3a britten Ed Wright. Daniel Birgmark som seglade för-OS för Sverige i somras seglade bra men hamnade utanför medalracet. Han kvalade däremot in Sveriges nationsplats för OS 2012.

Tack alla mina Partners för ert stöd och för att ni hjälpt mig hela vägen hit. Jag hade inte klarat detta utan er. Nu kör vi mot 2012!!

VM summering

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s