Imorgon börjar VM 2012!!

På plats i England för årets VM. Solen skiner, båten är klar och vi sitter just nu hemma och laddar för fullt(äter). Många där hemma har kört GBG varvet idag, grymt jobbat! 

VM går iår i Falmouth som ligger nästan så långt sydväst man kan komma. En britt sa i dagarna här att det anses som England riviera.. yeah right! 7 grader varmt vatten? Don´t think so..

Har hunnit kör ett pass på vattnet och det var igår. Blåste på rätt bra och mitt hårdvinds segel brallade ur och fick dra på mitt ”mellanväder” segel, inte tok snabbt men fick duga för ett träningspass. Vi kommer segla rätt långt ut. Falmouth ligger i en bukt och tidvatten kommer vara en faktor att vara vaksam för. Blir det frånlandsvind kan man även förvänta stora skift, vilket det var igår på träningen. Kommer vinden från allt mellan SV-SO så kommer det med stor sannolikhet vara mer stabilt tryck och vågor. Så detta VM kommer nog bjuda på det mesta.

Väderprognosen säger det samma. lätt vind imorgon, söndag då vi seglar våra två första race. Mån, tis och delar av onsdagen ser ut att bli brall ca 10-15 m/s. Så nu gäller det att äta, sova och ladda på som fan! En veckas racing ska göras. Ser fram emot detta!!

En annan rolig sak är att vi INTE kommer bli uppdelade i grupper som i Perth och på Världscupen. Utan vi ska alla starta samtidgt i en grupp!! 120 st båtar på EN startlinje. Gäller verkligen att vara på tårna, ut med armbågarna och vara viking! 

Håll tummarna nu ska jag göra allt för att ge på däng och utmana mina landslags seglare om OS platsen till London. 

Ni hittar resultat mm här –> Falmouth Finn Festival

// Andy

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s