OK.. Vad hände? Weymouth dag 2

Ligger nerbäddad i sängen efter en tokvarm dusch och strechting efter dagen tre otroligt tuffa race i regn, 10m/s och vågor. Igår fick vi endast genom ett race då vinden uteblev. Igår hade Axelsson bra fart i lådan och gjorde sitt mission. Kanonstart och trea vid första kryss märket och låg med halvinden ut och halva länsen ner då boom, brisen dog ut. Klungan bakom till vänster fick en ride förbi oss i ledarklungan och jag slutade 23 efter lite mer kryss och läns.. Surt men bra början ändå!

Till dagens seglingar hade jag gooo energi och en positiv känsla. Blev intervjuad av två radiokanaler och fick träna lite media prat. Kul!

Till seglingen då. Ja.. hmmm.. vad att säga? starterna ok, dålig kryss fart, obekväm på länsen, efter start med på rätt ställe för att sedan sluta racen 30+???

Måste medge att jag är smått bitter samtidigt är det skrattretande då jag inte har en aning om var jag ska börja. Just nu känner jag bara varför går det inte och få en annan persons synvinkel på Min segling? för en gångs skull! Någon som kan se och ge mig tips på vad som egentligen hände, hur min fart är, vad jag bör tänka extra på, hur gör toppgubbarna… De skit svårt att få svar på dessa frågor när man inte har någon som kan kolla på ens segling. Visst jag kan gå tillbaka nu i efterhand och hitta vissa svar själv och försöker förbättra de nästa dag. Jag får helt enkelt som jag gör efter varje dag tävling/träning gå genom de moment som känts dåliga(och bra), hitta en positiv vinkling på det för att prestera bättre imorgon och bara köra på!

Till nästa tävling ska jag ha införskaffat mig en coach, nya segel och fler träningstimmar så jag kan vara med och slås för upplägget just nu är för dåligt! Kan inte kajka runt såhär i fyra år till utan någon som helst att bolla idéer med. Så är verkligheten men de e tur att man kan inse det och försöka ändra på det till det bättre.  Jag lyckas oftast få det som jag vill. Det får bli nästa veckas uppdrag så det blir löst.

Imorgon är det två nya race. Sova gott och sedan ut och segla enkelt. Keep it simple…. Du är snabb.

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s