VM dag 2.

Idag var det en tung start på dagen. Regn och rusk blandat med 7-9m/s och 5 grader… våtdräkten imorse var sådär go att dra på sig, blöt sådan!

Race 1 var det läfördel i starten och jag grottade in mig och var femte båt från lä. Hade bra lucka till båten nedanför hela minuten dock så gjorde han en rejäl sliding och kom upp precis mot mig 15s innan start. Halkade bak något och var ca en halv båtlängd under linjen när staren gick. kunde jobba mig ut  mot vänster men fick inga klockrena lägen att slå över.. Jobbade vänster tog de skift som kom och låg med bra. Var topp fem av de på vänster. Efter halva kryssen kom högern med mer tryck och bättre vinkel, bye bye! Kämp hela vägen i mål, runt 60.. Kass..!!

Race 2 startade jag mitten/lovart dock 3s för sent!! Axelsson!! Fick slå i skiten balnd höger gubbarna för att sedan komma ut i ett någorlunda fritt spår i mitten vilket var bra ett tag sen kom de från båda kanterna.. omkörd av flertalet båtar.. yeah yeah upp med hakan, gjorde en bra läns. testade hejdlös pumpning vilket gjorde resultat för första gången! GÖTT! Båten bara flyger fram när man får till det. Tänk nu på att det är en Finnjolle i 10m/s jag pratar om. Inför märket där nere valde jag att gå höger, det kom in ett molnstycke från det hållet så jag tog mina chanser och drog ut. Toppklungan delades i två delar, en på vänster och en på höger, så att de goa gubbarna från GBR drog mot höger så jag fortsatte. Smack så kom tok vrid till min fördel 40 graders skift precis vid molnkanten vridet höll i sig dock kanske var det en front..? I vart fall seglade jag upp mig blev 37 i mål. 

En kass och en hygglig segling idag alltså. Gick upp i totalen iallafall så det är ett plus. Framåt ska vi! 

Imorgon ska det blåsa kuling, alltså 30knops vind från väst. Kallt? Svar ja. Regn? svar ja. Äta mycket middag ikväll? svar ja. Hänga tills jag inte orkar mer och lite till imorgon? Svar ja.

Spännande! Hörs imorgon.

Se bilder nedan från igår! Gubben med blått, nr 113 och SWE 89, där här ni mig. 

Image

ImageImage

av axelssonsailing Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s